Rekreativni tenis

Začela se je zimska rekreativna liga AS 2014-2015!

zimska ligaTudi obilne padavine in narasle vode niso ogrozile začetka zimske rekreativne teniške lige AS. V prvi ligi sta svoja prva srečanja odigrala tudi ena največjih favoritov Novak Primož in Ašič Alojz. Garantini Sergej, sicer novinec v prvi ligi je prikazal odlično igro - a, da bi presenetil Novak Primoža je bilo vseeno premalo. Primož je zmagal z rezultatom 9:4. Tekma je bila vseskozi na visokem nivoju z nekaj spektakularnimi točkami.

Tudi borbeni Smrkolj se je dobro upiral Ašič Alojzu, ki je slavil z rezultatom 9:4. Odlično pripravljenost je prikazal tudi Kaplan Boštjan, ki je premagal Bizjak Toma. Južnik Božo pa je po napeti igri z rezultatom 9:7 ugnal Kogovšek Boštjana.

 

Po poškodbi sta se vrnila tudi Rozina Srečo in Kovačič Jernej. Rozina Srečo je z rezultatom 9:2 premagal Izlakar Iztoka, medtem ko je Kovačič Jernej izgubil proti novincu Sirše Izidorju z 9:4. Bric Bojan je bil v prvem krogu uspešnejši od Bučar Anžeta, Kokalj Igor pa od novinca v drugi ligi Špehar Andreja.

 

Prvi vikend pa med tretjeligaši ni bil najuspešnejši za vodjo lige Savšek Janeza, ki je izgubil kar dva dvoboja. Od njega sta bila uspešnejša Hvala Franc in Ljubisavljevič Nenad. Tokrat se tekma z Nenadom presenetljivo ni končala v tie-braku, ampak je Nenad delo opravil že prej in slavil z 9:7. Prvo zmago pa je v tretji ligi slavil Simič Dejan, ki se mu je za las uspelo izmuzniti porazu in je po podaljšani igri slavil proti Detič Mateju. Pavli Albert je rutinirano z rezultatom 9:5 ugnal novinca v tretji ligi Podbregar Miloša, Kralj Franci pa je opravičil napovedi – da letos cilja na najvišja mesta v 3. ligi in premagal Mali Marjana z 9 proti 2.

 

V četrti ligi sta se v prvem krogu odigrala kar dva tie-breaka in sicer med Cirar Nejcom in Grošelj Dejanom, ter med Košir Tomažom in Lazar Andražom. Zmage in dve točki za lestvico sta vknjižila Cirar in Lazar. Zore Dejan je prepričljivo ugnal Lebinger Miho, Vidic Darko pa Janec Saša. Odlično igro ter borbenost sta prikazala tudi Fritz Zdenko in Kokalj Stane, a na koncu je slavil slednji. Veliki met je v letošnji sezoni uspel Tofolini Domnu, ki je napredoval v četrto ligo – vendar mu več od štirih gemov ni uspelo iztržiti proti izkušenemu Meterc Borisu.

 

V peti ligi je najbolj odmevala zmaga Jamšek Janija, ki je z rezultatom 9:6 in vrhunsko igro premagal Razpotnik Aleša. Seveda je po zabeleženi zmagi sledilo tudi slavje v bifeju TK As Litija – kar se seveda za tako zmago spodobi. Bravo Jani! Razpotnik Aleš ni uspel zabaležiti zmage niti v drugi tekmi proti Drev Gregu. Prvo zmago sta v peti ligi zabeležila tudi novinca Čehič Damir in Mittoni Tadej – oba ob bučni podbori navijačev s tribun.

 

Prvi vikend je pokazal, da je nekaj igralcev že v vrhunski formi, medtem ko nekateri še iščejo svojo igro in bodo na prve točke morali še malo počakati.