Rekreativni tenis

Prvi vikend v letu 2015

zimska ligaV prvem vikendu v letu 2015 je bilo odigranih kar nekaj derbijev. Potrebno je izpostaviti prvoligaško klasiko med Ašič Alojzem in Uranič Denisom. Po težki in napeti tekmi se je končne zmage veselil slednji in sicer z rezultatom 9:6. Ašič se je v zaključku tekme sicer približal Denisu, a to je bilo premalo za končno zmago.

Omeniti pa je potrebno tudi odlično igro in borbenost Cirar Zdravka, ki je dodobra namučil kandidata za najvišja mesta Novak Primoža. Novak si je namreč zmago zagotovil šele po podaljšani igri. Kaplan Boštjan je z 9 proti 5 ugnal Južnik Boža, Bizjak Tomo pa z 9 proti 4 Smrkolj Damjana.

 

Tekme v drugi ligi so bile v tem krogu zelo napete, odigrala sta se namreč kar dva tie-breaka. V eni izmed lepših tekem te sezone v drugi ligi je po podaljšani igri slavil Sirše Izidor proti Sili Ediju. Kokalj Igor je premagal Kozlevčar Bojana. Zmagovalec božičnega turnirja Bojan Bric ostaja v dobri formi tudi v novem letu, saj je zabeležil zmago proti Koprivnikar Matjažu. Z igranjem je začel tudi Todorovič Simon, ki je z rezultatom 9:7 ugnal Izlakar Iztoka. Odlično formo še naprej prikazuje tudi Pantar Aleš – tokrat boljši od Špehar Andreja. Napadalnemu Tonetu Kogovšku je uspelo zabeležiti lepo zmago proti Kreča Roku, rezultat je bil 9:5. Pomerila sta se tudi dva bivša prvoligaša Rozina Srečo ter Kovačič Jernej – po težki tekmi je z rezultatom 9:7 slavil Kovačič.

 

Tudi v tretji ligi sta se kar dve tekmi končali po podaljšani igri. Detič Matej je tako ugnal Muzlovič Dušana, Pavli Albert pa Mali Marjana. Očitno pa je pravo razodetje v novem letu doživel vodja lige Savšek Janez, ki je zabeležil prvo zmago v tretji ligi. Z rezultatom 9 proti 2 je bil boljši od Jurjec Jureta. Janez napoveduje, da bo hud nasprotnik v nadaljevanju lige. Kelava Mario je bil tokrat boljši od Pavlič Nika, Hvala Franc pa od Podbregar Miloša.

 

V četrti ligi še naprej odlično igro prikazuje Derenčini Rok, ki je bil z rezultatom 9:4 boljši od Orehek Simona. Kokalj Stane je premagal Cirar Nejca, Meterc Boris pa je bil boljši od Kaplja Sama. Po napeti tekmi je z 9 proti 7 Lebinger Miha ugnal Janec Saša. Vedno dobrovoljni Zdenko Fritz iz kola v kolo prikazuje boljšo igro – v tem krogu je bil boljši od Potisek Igorja. Zmaga pa sta v Ljubljano odnesla tudi prijatelja Košir Tomaž in Golob Matej - prvi je bil boljši od Grošelj Dejana, drugi pa od Tič Boštjana.

 

V peti ligi še naprej v boju za najvišja mesta ostaja novinec Mittoni Tadej, ki je premagal Razoršek Jožeta. Derbi prijateljev med Čehič Damirjem in Josipovič Goranom, je dobil slednji z 9:6. Zupančič Iztok je z rezultatom 9:5 premagal Jamšek Janija, Drev Grega pa je bil boljši od Žibert Mitje.