Rekreativni tenis

Pestro prvoligaško dogajanje

zimska ligaV prvi ligi so se v tem vikendu odigrali kar trije tie-breaki in dva izmed njih je odigral Đukič Saša. Bil pa je polovično uspešen. V njegovem prvem dvoboju je po podaljšani igri moral priznati premoč Ašič Alojzu, ki tako še naprej ostaja v borbi za najvišja mesta v prvi ligi. V drugem dvoboju pa je Sašu uspelo po podaljšani igri streti odpor Cirar Zdravka.

Prav tako pa je tie-break določil zmagovalca v tekmi med Kaplan Boštjanom in Rozman Blažom – slavil je slednji, ki tako še naprej ostaja neporažen v letošnji sezoni. Suvereno igro pa sta prikazala tudi Uranič Denis, ki je bil z 9:2 boljši od Guna Branka ter Novak Primož, ki je z enakim rezultatom ugnal Štrus Dušana. Končar Marjan je bil z 9:3 boljši od Bizjak Tomota, Južnik Božo pa je po napeti tekmi polni preobratov z 9:7 slavil proti Sever Gregi.

 

V drugi ligi je prav tako zmagovalca v derbiju kroga določila podaljšana igra. Kovačič Jernej je namreč po podaljšani igri strl upor Sili Edija in tako zabeležil novi dve točki na lestvici. Pantar Aleš je bil z 9:5 boljši od Rozina Srečota, Kokalj Igor pa z 9:6 od Bučar Anžeta. Zopet pa je bil suveren prvi favorit za napredovanje v prvo ligo Sirše Izidor, ki je z rezultatom 9:3 premagal Koprivnikar Matjaža.

 

V tretji ligi je bil Detič Matej v jutranji tekmi boljši od Kelava Maria, Jurjec Jure pa od Poglajen Andreja. V napetem dvoboju je Vrtačnik Gregor z rezultatom 9:7 ugnal Ljubisavljevič Nenada. Odlično igro pa je po poškodbi zopet pokazal Rovšek Damijan, ki je bil boljši od Podbregar Miloša. Simič Dejan je v tem krogu dobesedno odpihnil Pavli Alberta in še enkrat dokazal zakaj je glavni favorit za osvojitev končnega prvega mesta v tretji ligi. Odličen odpor pa je nudil Pavlič Niko proti Kralj Franciju, ki je nakoncu vseeno slavil z 9:7. Savšek Janez pa je po podaljšani igri strl odpor Muzlovič Dušana.

 

V četrti ligi se je odigrala tekma med Tič Boštjanom in Kokalj Stanetom. Boštjan je kljub velikemu začetnemu vodstvu Kokalja, na koncu slavil z 9:7.

 

V peti ligi je dve tekmi odigral Josipovič Goran, ki je iztržil eno zmago in en poraz. Bil je boljši od Kudra Sandija, a moral priznati premoč Zupančič Iztoku – ki tako še naprej ostaja favorit za osvojitev končnega prvega mesta v 5. Ligi. Čehič Damir je bil prav tako v tem krogu boljši od Kudra Sandija.