Rekreativni tenis

Zaključni turnir 2015-2016

zimska ligaV soboto, 21.05.2016 je na Asu potekal zaključni turnir zimske lige 2015-2016. Na turnirju so lahko nastopali tudi igralci, ki sicer ne igrajo v ligaški konkurenci. Tekmovanje je potekalo skozi cel dan v štirih predtekmovalnih skupinah. Na koncu je prestižno zmago osvojil Ljubljančan Jerič Borut, ki obljublja, da se bo v naslednji sezoni pridružil litijski ligi. Borut se na Asu očitno odlično počuti, saj na turnirjih redno osvaja najvišja mesta.

 

Borut je bil v finalu boljši od prvaka letošnje prve lige Uranič Denisa. V prejšnji tekmi med nasprotnikoma je Jerič že povedel z rezultatom 5:0, a se je Uranič zbral in na koncu spektakularno slavil 7:5. Tudi tokrat je Borut hitro povedel, a Denisu vendarle ni uspelo »prebiti« trdoživega Ljubljančana, ki je na koncu zasluženo slavil. V polfinale sta se uvrstila prav tako prvoligaša Južnik Božo ter Đukič Saša.

 

Kljub temu, da Uraniču ni uspelo osvojiti dvojne krone, pa kljub porazu v finalu ni bil preveč razočaran, saj je domov odnesel pokal, ki največ velja – pokal zmagovalca 1.lige.

 

Turnir je od začetka do konca potekal v izredno dobrem vzdušju. Poskrbljeno je bilo tako za hrano kot pijačo. Seveda pa kot smo vajeni – ni manjkalo niti glasbenih vložkov s strani »ligaškega slavčka« Darka Vidica.

 

Prav tako je v soboto potekala tudi podelitev najboljšim v ligaški sezoni 2015-2016. Novost letošnje podelitve je bil definitivno PREHODNI POKAL, ki ga lahko zmagovalec prve lige odnese v domači kraj za 14 dni – » da opravi vse tiskovne konference, se pohvali pred družino in prijatelji ter seveda časti kakšno rudno«.

 

V spodnji fotogaleriji pa si lahko ogledate nekaj utrinkov letošnje podelitve.

 

In seveda se vidimo v ligaški sezoni 2016-2017.