Rekreativni tenis

Zimska liga AS Litija 2016-2017

zimska ligaZaključene so prijave v Zimsko teniško ligo AS. Tako kot lani, bodo tenisa željni tekmovalci prekrižali loparje v štirih moških kategorijah. Veseli nas, da je število vseh prijavljenih podobno kot preteklo leto. Kot vsako leto pa sprejemamo prijave v četrto ligo še do konca meseca novembra, kar pomeni, da bo končno število prijavljenih okoli 80.

 

Prva liga se malce presenetljivo začenja brez Novaka in Rozmana. Ligo bo letos izpustil tudi Pantar, saj njegovo koleno še ni pripravljeno za prvoligaške bitke. Za najvišja mesta se bosta prav gotovo potegovala Ašič in Uranič, iz ozadja pa bodo svojo priložnost iskali tudi novinci Smrkolj, Simič, Sili in Bric. Glede na prijave, bo letos liga izredno izenačena.

 

Tudi v drugi ligi se obetajo trdi boji. Večina igralcev je na podobnem nivoju, sezona bo dolga in težko je napovedati končni razplet. Zagotovo bosta visoko na lestvici novinca Praznik in Kalšek, ki sta dobro formo pokazala že na Zasavskem in uvodnem turnirju. Mesto med drugoligaši si je zagotovil tudi Gregor Drev, ki je lani v četrti ligi brezhibno opravil svoje delo in dosegel 20 zmag na prav toliko tekmah. V ligo se po sezoni med veterani vrača tudi Srečo Rozina, ki mlajšim izzivalcem (Savšek, Tič, Vidic, Derenčini,..) napoveduje, da brez trdega boja ne bo oddal nobene točke.

 

V tretji ligi Mali čaka na sanacijo poškodbe, potem pa na ponovitev lanske sezone, ki jo je končal na visokem petem mestu. Tudi tretjeligaška druščina je zelo pisana. Sestavljena je iz izkušenih igralcev pa tudi mlajših tekmovalcev, ki čakajo na svojo priložnost. Na vrhu se pričakuje Klopčiča, Koširja, Begiča, Hvalo…

 

V četrti ligi je nekaj začetnikov, ki se bodo borili za prve točke, v ligi pa je tudi nekaj že izkušenih tekmovalcev.

 

Pravila in vse ostalo ostaja enako kot v preteklih sezonah. Novinci in ostali si pravilnik lige lahko preberete na naši spletni strani. Razpored za tekoči teden bo objavljen vsako sredo zvečer. Tekmovalci prejmete razpored na mail, objavljen pa je tudi na oglasni deski TK AS Litija.

 

Ob začetku sezone vsem igralcem želimo veliko uspeha pri zbiranju točk, veliko užitka ob gledanju tekem, predvsem pa sezono brez poškodb.