Rekreativni tenis

Izkušnje štejejo

zimska ligaTeniška liga As Litija je zopet v polnem pogonu. Do konca sezone bodo vsi vikendi namenjeni rekreativnim tekmovalcem, torej je vikendov za odigranje lige več kot dovolj. V preteklem vikendu so v derbijih zmagovali predvsem izkušenejši tekmovalci. V dvoboju med Uraničem in Štrusom je slavil prvi z rezultatom 9:7. Tudi drugi prvoligaški derbiji je dobil igralec z »malo več kilometrine« Ašič Alojz, ki je z 9:5 ugnal borbenega Smrkolj Alojza.

Po dolgem času je dve zmagi v enem vikendu dosegel Đukič Saša, ki je bil boljši od Kovačiča in Južnika. Zmago je v tekmi z Kaplan Boštjanom dosegel tudi Bric Bojan, ki je tako vknjižil že svojo 7 letošnjo zmago v prvoligaški druščini. Za presenečenje pa je za zaključek v nedeljo zvečer poskrbel neuničljivi Končar Marjan, ki je v pravi bitki po tie-breaku ugnal Smrkolj Damjana. Marjan je v ključnih trenutkih odigral res vrhunsko in brezkompromisno ter zasluženo slavil pomembno zmago.

 

V drugi ligi je najbolj odmevala zmaga veterana Gorana Zapotnika, ki je ugnal Savšek Janeza. Goran, ki je z svojo igro in pretečenimi kilometri dajal vtis mladeniča z idealnim indeksom telesne teže je v vseh pogledih (športnih in taktičnih) nadigral mlajšega izzivalca. Savšek je rane delno zacelil z nedeljsko zmago nad Drev Grego z rezultatom 9:1. Vikend se je uspešno zaključil tudi za Kralj Francija, ki je slavil v dveh tekmah in to obe po podaljšani igri. Boljši je bil od Drnovšek Aca in Koprivnikar Matjaža. V tie-breaku je slavil tudi srečni Srečo Rozina, ki je ugnal Zupančič Iztoka. Zmage so pričakovano dosegli tudi Kozlevčar, Kalšek, Vrtačnik in Praznik.

 

V tretji ligi je skorajšnje presenečenje pripravil Zore Dejan, ki je vse do podaljšane igre vodil proti Jurjec Juretu – a zopet so na koncu slavile izkušnje in v podaljšani igri je slavil slednji. Težek dvoboj se je odvijal tudi med Podbregar Milošem ter Ribič Miho. Z rezultatom 9:7 je slavil Podbregar in tako vpisal novi dve točki. Odlično igro je prikazal Avbelj Igor, ki je Cirarju v tem krogu »zavezal kravato«. Zmagali so še Begič, Klopčič, Kokalj, Mittoni ter Torkar Andrej.

 

V četrti ligi še naprej odlično igro prikazuje Obolnar, ki je bil v tem krogu boljši od Omahen Boštjana. Novo zmago z rezultatom 9:6 je vknjižil Jerič Grega proti Tofolini Domnu. Grošelj Dejan je bil z rezultatom 9:2 boljši od Razoršek Joža, Krištof pa z enakim rezultatom od Perišič Milana. Najtežji dvoboj četrte lige je bil zagotovo med Razpotnik Alešem ter Žibert Mitjo – v korist slednjega se je tekma zaključila z rezultatom 9:7.