Rekreativni tenis

Namesto v porodnišnico v Prvo ligo

zimska ligaV prvi ligi do večjih presenečenj ni prišlo. Štrus Dušan je bil pričakovano boljši od Đukič Saša, Kokalj Igor pa je ugnal Končar Marjana. Končar je bil uspešnejši v svoji drugi tekmi, kjer je bil z rezultatom 9:7 boljši od Kogovšek Boštjana. Prav tako so svoje delo z odliko opravili favoriti za najvišja mesta v letošnji sezoni Garantini Sergej, Uranič Denis ter Ašič Alojz – vsi so zabeležili gladke zmage in novi dve točki za prvoligaško lestvico. Po poškodbi odlično igro kaže tudi Ahčin Aleš, ki je z rezultatom 9:4 ugnal Smrkolj Damjana, Kaplan Boštjan pa je bil boljši od Sili Edija.

 

V drugi ligi je bila ta vikend odigrana težko pričakovana tekma med najboljšima drugoligašema v letošnji sezoni . To sta lahko le Darko Vidic in Praznik Marko. Čeprav naj bi se Darko na ta dan razveselil rojstva prvorojenke, se je uspel popolnoma skoncentriral na tekmo in Prazniku prepustil le štiri igre in si tako že skoraj zagotovo zagotovil mesto med prvoligaši v sezoni 2017-2018. Bravo Darko. Poleg tega pa je Darko v tem vikendu odigral še dve tekmi in prav tako obe zmagal. Podaljšana igra je določila zmagovalca v tekmi med Drev Gregom ter Tič Boštjanom – na koncu je slavil slednji. Rutinirani Goran Zapotnik je bil v tem krogu boljši od Špehar Andreja, Savšek Janez pa je slavil v težki tekmi proti Vrtačnik Gregu. Zmage so vknjižili še Kralj Franci, Kozlevčar Bojan ter Kalšek Klemen.

 

V tem tednu je bilo v tretji ligi odigranih pet tekem. Gladko zmago je ponovno zabeležil Klopčič Matej, ki skozi celotno sezono prikazuje izredno konstantno igro in si je tudi že skoraj zagotovil napredovanje v višjo ligo. Muzlovič Dušan je bil boljši od Vidic Klemna. Zmagi pa sta zabeležila tudi Ribič in Torkar. Pravo poslastico in teniški maraton, pa sta prikazala sicer velika prijatelja Avbelj Igor in Torkar Andrej. Po 120 minutah hudega boja in tie-breaku je veliko zmago slavil Torkar , ki je tako na lestvici prehitel Avblja.

 

V četrti ligi je Ravnikar Matic »zavezal kravato« Rojšek Luki. Grošelj Dejan je bil boljši od Tofolini Domna, Žiberti Mitja pa je v podaljšani igri ugnal Kaplja Sama. Vendar pa je Kaplja Samo zabeležil zmago proti Jamšek Janiju.