Rekreativni tenis

Ligaška sezona 2018/2019 zaključena

zimska ligaLigaška sezona 2018/2019 se je zaključila. Podobno kot v preteklih letih je bilo nekaj končnih odločitev znanih že po novem letu, v nekaterih ligah pa je bilo na odločitev o položaju na lestvici potrebno počakati do zadnjih tekem.

 

Eno najboljših ligaških sezon je pokazal aktualni prvak prve lige Uranič, ki je z vsemi tekmeci opravil brez praske in sezono zaključil brez poraza na 17 odigranih tekmah. Z brezkompromisno igro je nasprotnikom v povprečju oddal le dobri dve igri na tekmo. Denis je tako osvojil še četrti naslov prvaka prve lige v zadnjih petih sezonah. Zaenkrat še ni na vidiku tekmeca, ki bi ga lahko resno ogrozil v naslednji sezoni, kljub temu da so nekateri igralci v tej sezoni precej napredovali. Predvsem Jasmin Begič in Tilen Kovačič, ki sta letos krstno nastopala med elito, bosta v prihodnji sezoni ena najresnejših kandidatov za najvišja mesta. Jasmin, ki je sezono zaključil z tremi porazi, je ključno zmago dosegel prav proti Kovačiču, s čimer si je zagotovil končno drugo mesto. S tem se je maščeval Tilnu za poraz v lanski drugi ligi, v kateri je Tilen osvojil prvo mesto. Visokih lanskih končnih mest ni uspelo ubraniti Bojanu Bricu in Damjanu Smrkolju, ki sta oba imela letos malo slabšo sezono. Verjamemo pa, da se bosta naslednje leto vrnila močnejša. Slabše od pričakovanega je zaključil tudi Goran Zapotnik, ki kljub taktičnim spremembam, motivacijskim govorom, treningu na in ob igrišču ter boljši kondicijski pripravi ni uspel zaključiti na mestih, ki jih je obljubljal pred sezono. V sredini lestvice so zaključili Smrkolj, Vidic, Đukič, Južnik, Praznik, Sili in Kokalj, ki jih ločita le po dve zmagi. Med sezono sta se poškodovala Ašič in Končar, ki jima želimo čimprejšnje okrevanje ter vrnitev na teniška igrišča.

 

Kot vsako leto je bila tudi letos druga liga izredno zanimiva in kakovostna. Med sezono je v drugo-ligaški konkurenci vrhunsko igro prikazoval Klopčič Matej, ki je osvojil prvo mesto in si zaslužil napredovanje v elitno prvo ligo. Popolno sezono mu je pokvaril le en poraz, ki se mu je pripetil, ko je bilo že odločeno, da bo sezono končal na prvem mestu. Da bi bilo lahko povsem drugače, govori podatek, da je Matej kar 5 tekem dobil po podaljšani igri. Že sedaj mu prvoligaši obljubljajo, da bo to naslednje leto nemogoče ponoviti. Prvoligaš je postal Božjak Izidor z osvojenim drugim mestom. Krstno sezono je zaključil z dvema porazoma. Podobno kot vsako leto je tudi letos na visoko 3. mesto pristal zimzeleni Srečo Rozina, ki z svojo neugodno igro še vedno predstavlja trd oreh za mlajše izzivalce. Na četrtem in petem mestu sta zaključila prijatelja Andrej Špehar in Boštjan Tič. Najmanj eno leto bo naziv boljšega nosil Špehar, ki pa je v medsebojni tekmi moral priznati premoč Boštjanu. Oba bosta v naslednji sezoni favorita za najvišja mesta. Visoka mesta so osvojili še Ravnikar, Rovšek, Kozlevčar, Koprivnikar, Drnovšek, Kogovšek, ki jih ločijo le po tri zmage. Izenačene in kvalitetne tekme pričakujemo tudi v naslednji sezoni.

 

Letos so tekmovalci nastopali tudi v združeni tretji ligi. V prvem delu sezone so tekme potekale v dveh, po kvaliteti izenačenih ligah. Najboljših šest iz obeh skupin se je za naslov končnega prvaka nato pomerilo med seboj. To je uspelo Tadeju Mittoni, ki ga je v playoffu ugnal le Dejan Zore. Prav tako je le en poraz zabeležil še Avbelj Igor, ki pa je moral v medsebojni tekmi premoč priznati Mittoniju in se zadovoljiti z drugim mestom. Možnost uvrstitve v drugo ligo si je zagotovil tudi Dejan Zore s tretjim mestom. Uspešno sezono so imeli še Ribič, Meterc, Mali, Novak,… .V drugem delu tretje lige je bil najuspešnejši Razpotnik Aleš. Za njim so se zvrstili Pintarič, Smrekar, Južnik,… V tretji ligi je letos nastopilo kar nekaj novincev, ki bodo ob ustreznem treningu v bodoče lahko posegli po visokih mestih. Prav tako pa poleti zagotovo ne bodo počivali izkušeni ligaši, ki že brusijo loparje za naslednjo sezono.

 

V imenu kolektiva Teniškega kluba As se vsem tekmovalcem zahvaljujem za nastopanje v sezoni 2018/2019 in vas že sedaj vabim, da se nam pridružite v naslednji sezoni. Prepričan sem, da bo tako kot vse do sedaj, polna kvalitetnih tekem, dobrega športnega vzdušja in analiz pred, med in predvsem po tekmah. Hvala in čestitke vsem!

 

                                                                                                                                                                                Janez Savšek