V Litiji bo na drugem turnirju serije ITF WTT igral tudi Blaž Kavčič

Turnir WTT Litija – Herz Open bo potekal od 10. do 17. julija, glavni del turnirja pa se začne v torek 12. julija.

Turnir je izjemna priložnost za slovenske igralce, ki se bodo lahko predstavili domačim navijačem, ob tem pa bodo vsaj nekaj tednov v letu nastopali v Sloveniji. Po uvrstitvi na lestvici je na glavnem turnirju že Bor Artnak, v kvalifikacijah pa Sebastian Dominko in Luka Miklavčič.

Na turnirju bo nastopil tudi državni prvak Filip Jeff Planinšek: Državno prvenstvo je dobra popotnica za te turnirje in začetek študijskega dela. Naslednje tri tedne bom igral na turnirjih v Velenju, Litiji in Radomljah. To je res privilegij, ki smo ga dobili letos, da lahko igramo doma. Upam, da bo tako tudi, ko se bom naslednja leta vračal v Slovenijo. Lepo je, da Slovenija lahko gosti takšne profesionalne turnirje.”

S povabilom organizatorja bodo na glavnem turnirju poleg Planinška nastopili še Matic KrižnikJaka Tomažin in Jan Dimitrijevič, v kvalifikacijah pa Miha Vetrih, Maj Tomac in Blaž Šteblaj. Ob tem je potrebno omeniti, da bo v igri dvojic igral tudi Blaž Kavčič, njegov partner pa bo Matic Križnik.

“V Litiji že komaj čakamo na začetek turnirja. Kot organizator smo zelo veseli, da bo na turnirju nastopil igralec iz našega kluba Bor Artnak. Bor nas je znova navdušil na letošnjem Wimbledonu. V našem klubu trenira tudi Jaka Tomažin, ki je prejel povabilo. Prav gotovo pa bo zelo zanimiv tudi nastop Nika Razborška v dvojicah, njegov partner pa bo prav Artnak. Ob turnirju bomo organizirali tudi različne dogodke. Verjamem, da se bodo tako igralci kot tudi gledalci v Litiji počutili zelo dobro,” je dejal direktor turnirja Janez Savšek.

Blaž Kavčič (Foto: Instagram/Split Open)

Sharing is caring
Admin
Admin